3D YAZICI İLE KALIP ÖNCESİ NUMUNE ÜRETİMİ

by 3Durak Arge
3D YAZICI İLE KALIP ÖNCESİ NUMUNE ÜRETİMİ

3D yazıcı ile kalıp öncesi numune üretimi gibi oldukça kritik süreçleri gerçekleştirebilir ve pek çok yönden avantajları yakalamaya başlayabilirsiniz.

İnsan yaşamının sürdürülebilir kılınmasında kaliteli ve çevre dostu üretim tekniklerinden faydalanmak oldukça değerlidir. Kaynakların etkin kullanımı başta olmak üzere pek çok yönden insan yaşamını olumlu etkileyecek süreçlerden faydalanabilmek adına 3D yazıcıların gücünden faydalanmak gerekir.

Son yıllarda kuyumculuk, makine, otomotiv ve diğer pek çok ürün imalatında kullanılan 3D yazıcıların avantajlarını sizlerle paylaşacağız. Bunun yanı sıra 3D yazıcı ile kalıp öncesi numune üretimi sürecinin nasıl ilerlediğini sizlerle paylaşacağız.

3D Yazıcı ile Kalıp Öncesi Numune Üretiminin Avantajları

3D yazıcılar; modellerine ve teknik kapasitelerine göre arzu ettiğiniz hemen her parçanın üretimini gerçekleştirebilecek kapasitededir. Bu anlamda ürettiğiniz ürünün cinsi ve işlevi ne olursa olsun doğru bir yazıcı tercihi ile üretim gerçekleştirmeniz muhtemeldir. Kalıp öncesi numune üretimi tam da bu noktada büyük üreticilerin zamandan ve bütçeden tasarruf etmek adına tercih ettiği bir seçenektir.

Kalıp maliyetlerinin pek çok işletme açısından ciddi giderler olması yeni bir ürün için birden fazla kalıp tasarlamayı verimsiz kılar. Çünkü 1 ürün için 3-4 farklı kalıp üretip birinde karar kılmak ürünün karlılığını ciddi anlamda düşürür. Peki, bu noktada ne yapmak gerekir?

3D yazıcı ile kalıp öncesi numune üretimi sayesinde tasarlanan parçanın arzu edilen performansı gösterip göstermeyeceği tespit edilir. Böylelikle giderler minimum seviyede tutulurken karlılık oldukça yüksek seviyelere ulaşır.

3D Yazıcı ile Kalıp Öncesi Numune Üretimi Aşamaları

3D yazıcıların gücünden faydalanmak adına tercih edeceğiniz üretim süreçlerinde adım adım ilerleme kaydedilerek arzu edilen sonuçların alınması sağlanır. Böylelikle kalite ve performansın da zirveye çıkarılması mümkün olur.

3D Modelleme ve Tasarım Aşaması

Yeni ürünlerin tasarlanması ya da mevcut ürünlerin geliştirilmesi amacı ile seri üretime geçmeden evvel mutlaka bir numune üretilmesi gerekir. Numune üretmek adına kalıp tasarlama yoluna gitmek istemeyen üreticiler için 3D yazıcı ile üretim yapılacaksa 3D modelleme şarttır. Ölçüler ve ihtiyaçlar belirlenerek gerçekleşen 3D modelleme ile numunenin bilgisayar ortamında hazırlanması sağlanır. 

3D modelleme yardımı ile gerçekleştirilen çalışmaların üretim için hazır olduğu düşüncesi hâkim olduğunda 3D modelleme müşteriye onaylatılır. Sonrasında üretim süreci hızla devam eder.

3D Yazıcı ile Üretim Aşaması

İş ortaklarımızdan düzenleme ya da değişiklik talebi gelmediğinde 3D modellemenin somutlaştırılması adına 3D yazıcı ile üretim süreci başlar. Üretimde kontrol ve gözlem oldukça değerli olurken olası aksaklıkların önlenmesi adına maksimum hassasiyet gösterilir. 3D yazıcıda üretilen ürünün tamamlanması sonrasında ise ürünün hemen değerlendirmeye alınmadığı ifade edilmelidir.

Kontrol ve Test Aşaması

Üretim alanlarında numune ortaya koymanın temelinde arzu edilen performansın elde edilip edilmeyeceği anlayışı vardır. Bu nedenle 3D yazıcı ile kalıp öncesi numune üretimi gerçekleştirilirken numunenin işlevsel açıdan kusursuz olup olmadığı gerekli testler ışığında kontrol edilir. Testleri başarı ile geçen numune için kalıp süreçleri başlarken başarısız olanlar üzerinde ekstra çalışmalar yürütülür.

3D modelleme kaynaklı hatalar olması durumunda süreç baştan gerçekleşirken iş ortaklarımızın daha iyi performans almak adına talep ettiği değişiklikler de yine 3D modelleme ile tekrar gerçekleşir. 

Kısa zamanda başarılı çözümlerden yararlanabilmek adına oldukça değerli seçenekler sunmayı arzu ederken üretim standartlarını da zirveye çıkarmayı arzu ediyoruz. Siz de numune üretimi konusunda 3D yazıcı kalitesinden faydalanarak üretim standartlarınızı yukarı taşıyabilirsiniz. 

 

 

by 3Durak Arge